Миколаївська  гімназія 
     
 Миколаївської міської ради Стрийського району
          Львівської області
  
Львівська обл., м.Миколаїв, пл.Ринок,23, e-mail: Mykolgimnaziya@gmail.com, тел.51-380
 

Меню сайту
Корисні посилання
>
Ми в Facebook
Новини освіти
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 201
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Поговоріть з батьками агресора
Коли такі ситуації виникають, варто в першу чергу поговорити з батьками дитини, яка агресує. Спробуйте не звинувачувати, а донести, що їхній дитині потрібна допомога. Від батьків багато залежить у цій ситуації, тому слідкуйте за тим, що кажете.

Якщо хоча б один з батьків занепокоєний поведінкою дитини і налаштований на співпрацю, проблему можна вирішити. Тактовно поговоріть з батьками про те, чому дитина може агресувати.

Типові причини зазвичай такі:

1) невміння інакше завойовувати авторитет, особливо якщо бійки в класі — звична річ;

2) протистояння булінгу, якщо агресор — ізгой у класі;

3) невміння спілкуватися;

4) виміщення на однолітках агресії, яка насправді спрямована на батьків за фізичні покарання;

5) дитячі страхи;
... Читати далі »

Переглядів: 617 | Додав: gimnazija | Дата: 09.12.2020 | Коментарі (1)

Всім батькам варто прочитати!

В еру комп’ютерних технологій проблема залежності дітей від гаджетів стає як ніколи гострою. Багато хто, напевно, не раз спостерігав картину, коли батьки пхають дитині смартфон, щоб вона від них «відчепилася». «Ось тобі, розумнику, мультики, і відчепися від батьків!» – це так знайомо, чи не так?

Діти швидко звикають. Поки гаджет в руках, не видають ні звуку, але варто його в них забрати – відразу в крик. А потім батьки дивуються, чому з дітьми неможливо знайти спільну мову і чому у них не складаються стосунки в реальном ... Читати далі »

Переглядів: 153 | Додав: gimnazija | Дата: 09.12.2020 | Коментарі (0)

У періоди криз діти найбільш вразливі. Коли кризові ситуації зачіпають їх безпосередньо або ж діти піддаються впливу обставин, що завдають психологічної чи моральної травми через засоби масової інформації, важливо захищати їх емоційне благополуччя так само, як і фізичну безпеку. Далі пропонуються рекомендації про те, як батьки можуть допомогти своїм дітям впоратися з важкими подіями.

1. Будьте обізнані про поширені реакції дітей на травмуючі ситуації

... Читати далі »

Переглядів: 166 | Додав: gimnazija | Дата: 12.10.2020 | Коментарі (0)

Ваша дитина не любить ходити до школи? Вам доводиться щодня змушувати її прокидатись, збиратись і йти на уроки? Ви боїтесь, що це може стати звичкою, і вона втратить інтерес до навчання? Якщо ви стурбовані зростаючою ненавистю дитини до школи і хочете допомогти їй просто зараз, вам варто прочитати цю статтю!

Далі описуються можливі причини того, чому діти ненавидять школу, а також пропонуються рекомендації, які допоможуть батькам впоратись із цим.

1. Різке збільшення академічного навантаження. Іноді можна помітити, що дитина раптово змінила своє ставлення до школи, особливо це помітно на початку нового навчального року.

Дитина може відчувати труднощі адаптації до зміни темпу навчання в порівнянні з попереднім класом (роком).
Навчальний план може здатись їй занадто важким або дитина відчуває перевантаження чере ... Читати далі »

Переглядів: 179 | Додав: gimnazija | Дата: 12.10.2020 | Коментарі (0)

Виховання в сім'ї є першоосновою розвитку особистості дитини. Духовний вплив батьківського дому на формування особистості дитини здійснюється завдяки щирій материнській ласці, небагатослівній любові батька, домашньому теплу, затишку, захисту, сімейній злагоді
Особливу роль у родинному вихованні відіграє загальний психологічний мікроклімат, настрій, уклад, спрямованість (дотримання родинного виховання). Ось вони, складові на підставі власного досвіду, досвіду батьків нашої школи.
Приймайте дитину такою, якою вона є. Природа створює дитину досить складно, перемішуючи у спадкових генах якості не тільки прямих батьків, а й сотні її предків. Через це в одній сім'ї народжуються різні за здоров'ям, розумом, красою діти. І тільки діяльна батьківська любов допоможе одним розвинути свою красу, розум, здоров'я, а іншим - а в сім'ї українців повинно бути багато дітей - скоректува ... Читати далі »

Переглядів: 137 | Додав: gimnazija | Дата: 12.10.2020 | Коментарі (0)

Вибираємо мотивацію — внутрішню і зовнішню

Про внутрішню мотивацію ми рідко замислюємося. Це наші щирі бажання і, щоб пояснити свій стан, достатньо одного слова — «хочеться». Діти із задоволенням слухають музику улюбленої групи, майструють щось своїми руками або читають пригодницькі романи, тому що їм подобається це робити.

Зовнішня мотивація буває різною — від кишенькових грошей до оцінок у школі. Вона зводиться до фрази: «Зроби ось так — і отримаєш ось це».

Психолог Альфі Кон у книзі «Покарання нагородою» застерігає не тільки батьків, але й вчителів від різних заохочень. Одні батьки обіцяють відвести дитину в зоопарк за гарне навчання, інші купують гаджети або навіть платять гроші. Проблема в тому, що це не працює: школяр вчиться так само погано, а на додачу ще й ображається, що не о ... Читати далі »

Переглядів: 184 | Додав: gimnazija | Дата: 12.10.2020 | Коментарі (0)

Не робіть роботу за дітей

Дитина пролив воду на підлогу - не поспішайте витирати калюжу, краще нагадайте, де взяти паперовий рушник або ганчірку. Школяр отримав незвичайне домашнє завдання - поговоріть про те, як, на його думку, його потрібно виконати. Щоб дитина навчилася приймати рішення і робити висновки, батькам необхідно виробити звичку ставити йому навідні запитання, а не давати вказівки і готові алгоритми.

Заохочуйте самостійну гру
Надавайте дітей самим собі, залишаючись спостерігачем. Це спонукає їх вигадувати гри з трьох паличок, уявні світи, нестандартний дозвілля. Дозвольте дітям нудьгувати і не прагнете на кожне «мені нудно» запропонувати список розваг. Іноді варто сказати: «Ну, так поскучати трохи», як через п'ять хвили ... Читати далі »

Переглядів: 279 | Додав: gimnazija | Дата: 12.10.2020 | Коментарі (0)

Директор гімназії

Ониськів Ігор Теодорович Робочий телефон:
(03241)51-380
Це слід знати!
1. Усе про COVID19
2. Гігієна рук
3. Відеоролик про коронавірус
Для учнів, батьків
Розклад дзвінків
1 урок - 8.30 – 9.15
2 урок - 9.25 – 10.10
3 урок - 10.25 – 11.10
4 урок - 11.30 – 12.15
5 урок - 12.25 – 13.10
6 урок - 13.20 – 14.05
7 урок - 14.15 – 15.00
8 урок - 15.05 – 15.50
Онлайн-ресурси
1. Бібліотека школяра
2. Курси Prometeus
3. Відеоуроки на Youtube каналі
4. Історія України дистанційно
5. Освітня платформа
Learning.Ua
6. Безкоштовні відеоуроки з математики та фізики для 4-11 класів на youtube-каналі "Топ Школа"
7. Онлайн перевірка знань в ігровій формі LearningApps
8. Інтерактивне навчання на сайті MozaWeb
Пошук
Анонс новин
Сьогодні матеріалів немає.
Погода
Погода Миколаїв
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
Відділ освіти Миколаївської РДА
Вербізька ЗОШ MON
Copyright MyCorp © 2024

Конструктор сайтів - uCoz